POTOVANJE Z PREDSTAVNIKI BJ-BIKERS PO SLOVENIJI 19 – 23.05.2010

V času od srede do nedelje smo v Sloveniji gostili 10 predstavnikov asociacije BJBikers iz Beograda. Slednje povabilo je bilo plod že do sedaj dobrega sodelovanja in tudi izdelanega pisnega dokumenta s slednjo vsebino. Prav tako je potrebno poudariti, da je bilo preko 30 članov našega kluba, v letu 2009 že v gosteh in da smo sodelovali na njihovi prireditvi Tour around de Serbija,, kjer smo prevozili smo preko 1000 km po znamenitih in turističnih točkah njihove države. Letos smo tako organizirali potovanje po Sloveniji in se seveda za obisk oddolžili. Najprej smo potovali preko Kočevja v Postojno, kjer smo si ogledali postonjsko jamo, nato pa ob pomoči in sodelovanju motoristov iz Kopra ter prometne policije, prevozili  še vsa obmorska mesta. Gostom je bila omogočena tudi vožnja z ladjo po luki Koper. S spremstvom in ob organiziranem vodenju  smo si ogledali  še letališče Portorož, zaključek pa je bil v Divači. Naslednji dan smo potovali do Nove gorice, si ogledali Solkanski most, ob Soči nadaljevali  pot do Tolmina in se ustavili v Kobaridu. Ob zelo poučnem in odličnem vodenju, je bil izveden ogled muzeja,  pot pa nas je nato preko Bovca  vodila na vetroven in še delno zasnežen Vršič. Pogled je bil čudovit, predvsem  pa so uživali gostje. Z vožnjo smo zaključili  v Ratečah. Po ogledu Kranjske gore  ter okolice in po obilni in odlični večerju v lokalu ,, Pri Martinu ,,, smo naslednji dan  odpotovali v Vilach in preko Trbiža na Bled. Tam smo bili gostje gorenjskih motoristov, ki pa so nam pripravili odličen sprejem. Najprej so se vsi  popeljali z motornim zmajen nad jezerom, nato pa  je ,, kolona,, obiskal Bohinjsko jezero in bližnji hostel v idilični dolini. Po pogostitvi so naši motorji  zapeljali in zavili pod Krvavec, kjer so nas poleg motoristov pričakali tudi obrtniki. Dobrodošlico  nam je zapel tudi njihov pevski zbor. Bilo je odlično razpoloženje  ( smo tudi zaplesali ), potovanje pa zaključili v Novem mestu ob dobrotah srbskih jedi in to seveda pri Geđotu.
Na poti nismo doživeli nesreč, so se pa zgodile situacije, ko se se naše prijateljske vezi še okrepile in kar  vsem  nam, daje povod po novih srečanjih. Prepričano smo, da se bomo pri njih prav tako dobro počutili, saj smo poleg udeležbe na letošnjem Raelyu, še dodatno povabljeni v goste. Prevozili smo blizu 1000 km
Naj še povdarimo, da goste niso bili zgolj člani nekega moto kluba, pač pa organizacije, ki se bori in deluje v imenu vseh motoristov, povdarja varnost, združuje posameznike in so prav tako pristaši varne vožnje in partnerskega odnosa na cesti. Njihov forum šteje preko 11.000 članov. Pri izvedbi projekta pa so nam poleg lastnih sredstev, pomagale tudi ZV Maribor, Adriatic in Tilia.